Tabouret kopen

Tips voor het kopen van een goede tabouret stoel

Een tabouret is de naam van een laag zitmeubel. In Europa zijn tabourets lage en leuningloze werkstoelen, hoewel de naam ook wel wordt gebruikt voor stoelen met een rugleuning. Er zijn erg veel modellen in de handel. Voor de aankoop van de juiste tabouret zijn er enkele zaken die de keuze kunnen bepalen. De belangrijkste zijn;
 

De zitting van de tabouret

1. Een tabouret is een werkstoel en zal derhalve veelvuldig gebruikt worden. De zitting moet dus behalve stevig ook comfortabel zijn. Het beste resultaat krijg je door een dikke foamlaag te bedekken met leer of kunstleer. Bovendien is dit materiaal ook gemakkelijk schoon te houden.
 

Hoogte verstelbare tabouret kopen

2. Een goede tabouret is traploos in hoogte verstelbaar. Een exemplaar voorzien van een gasveer is hiervoor de gemakkelijkste keuze. Hierbij is de juiste zithoogte snel gegarandeerd. Is de instelknop met de hand of met de voet te bedienen. Bij de laatste hoef je niet steeds te bukken.

Vaste poten of zwenkwielen op de tabouret?

3. Een tabouret moet heel stabiel zijn. Hiervoor heeft een goed exemplaar altijd met vijf poten contact met de vloer. Afhankelijk van het gebruik is er keuze tussen vaste poten of zwenkwielen waardoor de stoel gemakkelijk te verplaatsten is. 
 

Een ergonomische tabouret kopen

4. Een tabouret kan soms ergonomisch gevormd worden. Het gaat behalve de zithoogte ook om de afstand van het zitvlak naar de leuning en de vraag of de leuning kantelbaar moet zijn. Hiermee kan een optimaal zitcomfort voor meerdere personen worden verkregen

Een multifunctionele tabouret kopen

5. Is de leuning van de tabouret ook demonteerbaar? De functionaliteit van de stoel gaat vooruit als het voor meerdere werksituaties kan worden ingezet.